Aktuality

Zveřejněno 27. 08. 2021

Řidiči do Blanska pozor

Proběhne: 30. 08. 2021

Od 30. 8. 2021 nová uzavírka silnice v Blansku.

Objíždkou přes blanenské náměstí Svobody a náměstí Republiky pojedou řidiči namísto obvyklé trasy přes křižovatku Mlýnské ulice a Poříčí. Za necelý týden tam začnou silničáři stavět nový kruhový objezd. Má zlepšit spojení se Sportovním ostrovem Ludvíka Daňka
Nový kruhový objezd začne vznikat od pondělí v křižovatce Mlýnské ulice a Poříčí v Blansku.
Kvůli stavbě silničáři od pondělí zavřou celou křižovatku. Hotovo mají mít do konce listopadu.
Při uzavírce dělníci také současně zrekonstruují přeložku sdělovacích kabelů, vodovodní řady, a upraví odlehčovací komoru, která leží přímo v křižovatce. „I z toho důvodu není možné pracovat pouze při částečném omezení provozu,“ popsala vedoucí blanenského odboru správy a rozvoje Petra Skotáková.

V centru bude doprava houstnout

Stavbu zajišťuje firma Strabag. Její zaměstnanci začnou s frézováním povrchu hned po uzavření křižovatky.
Doprava se z uzavřených ulic přesune do centra města. „Blansko má bohužel pouze dvě průjezdné komunikace. Průtah ulicí Poříčí a Svitavská, nebo průjezd přes centrum města. Když se uzavře jedna cesta, doprava se kumuluje na té druhé,“ vysvětlil blanenský starosta Jiří Crha.

Průtah městem opravovali dělníci před prázdninami. „Jednou z podmínek uzavírky bylo, že na objízdnou trasu nesmí vjet auta nad tři a půl tuny, s výjimkou zásobování.
Na žádost policistů bude kvůli zajištění plynulejšího průjezdu na objízdné trase změněna přednost v jízdě při výjezdu z ulice Na Řadech na Bezručovu ulici. „Opatrní by tak měli být zejména řidiči jedoucí od sídliště Zborovce,“
Mezi další změny patří dočasné zjednosměrnění na Žalkovského ulici. Zachovaný zůstane průjezd od kruhového objezdu u restaurace U Štěpánků kolem cukrárny Severka ve směru na Svitavskou ulici, v opačném směru tudy ale řidiči dočasně neprojedou.

Ve stejné době, kdy budou silničáři stavět okružní křižovatku, je doprava na průtahu Blanskem také omezená na dalším místě kvůli stavbě okružní křižovatky u Penny marketu. I ta potrvá do konce listopadu.

Info z deníku

Zpět na seznam aktualit