Aktuality

Zveřejněno 30. 12. 2019

Hraběnčino běhání 2019

 Hraběnčino běhání dle tradice zakončilo běžecký rok na Blanensku.

 

Přilákalo 186 závodníků v 19 kategoriích. Prvních šest míst celkového pořadí ovládli juniorští závodníci, dokázal se mezi ně vklínit pouze druhý Jan Kohut. Zvítězil stejně jako vloni Daniel Kotyza z VSK Univerzity Brno.

Počasí připravilo zimní atmosféru aspoň teplotou, přes noc klesla pod bod mrazu, takže pořadatelé začali rozmrazováním nebezpečného ledu v cílovém prostoru. V deset dopoledne už na trať vyběhli první běžci v mládežnických kategoriích. V jedenáct na pětikilometrovou trať odstartovala stodesetihlavá masa hlavního závodu.

V čase 16:37 protnul cílovou čáru devatenáctiletý brněnský běžec Daniel Kotyza. Před blanenským Janem Kohutem si dokázal udržet bezpečný náskok a svůj loňský čas vylepšil o devatenáct sekund. Následovali další tři junioři Švejnoha, Bohuslav a Stloukal a po nich na šestém místě juniorka Adéla Koláčková z AK Olympu Brno. S časem 18:56 zvítězila mezi ženami.

Se sněhovými vločkami na dresech pak dobíhali další závodníci a sváděli napínavé souboje bez ohledu na hloubku pořadí. Na stupně vítězů už ti nejlepší v jednotlivých kategoriích vystoupali v teple kulturního domu. Ostatní si spolu s nimi vychutnali tradiční polévku. Každoroční krůty tentokrát celkoví vítězové závodu převzali v podobě poukazu, což bylo vzhledem k jejich juniorskému věku prozíravé.
 
Fotogalerie

 

 

Zpět na seznam aktualit